Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Weer lijken Iraakse militairen gevonden

20 nov 04

Het Amerikaanse leger heeft zondag bevestigd dat negen lijken die de dag ervoor in de Noord-Iraakse stad Mosul zijn aangetroffen, leden van de Iraakse Nationale Garde waren. Volgens een legerwoordvoerder zijn ze doodgeschoten, maar niet onthoofd, zoals ooggetuigen hadden gemeld.

De slachtoffers zijn van achteren door hun hoofd geschoten. Hun huizen werden in brand gestoken. Iraakse militairen en politiemannen zijn geregeld doelwit van extremisten. Tientallen militairen zijn de afgelopen weken gedood.

Ook in Bagdad kwam het zaterdag op diverse plaatsen tot schermutselingen. Volgens de Iraakse televisie werden zaterdag zeker vijf mensen, onder wie een regeringsfunctionaris, doodgeschoten. Een Amerikaanse militair werd gedood toen langs de weg een bom ontplofte. Negen anderen raakten gewond.

In de stad Ramadi zijn zaterdag bij gevechten tussen Amerikaanse militairen en opstandelingen zeker vijf Irakezen gedood. Tien anderen raakten gewond, aldus ziekenhuismedewerkers. Amerikaanse vliegtuigen voerden opnieuw aanvallen uit op posten van extremisten in de stad Falluja.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief