Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Iraakse vice-premier bezoekt Nederlandse troepen

21 nov 04

De Iraakse vice-premier Barham Salih, heeft zaterdag een bezoek gebracht aan Samawah, waar Japanse en Nederlandse troepen zijn gelegerd. Het Japanse persbureau Kyodo heeft dit zondag bericht.

Voor dit hoge bezoek uit Bagdad waren de gouverneurs van vijf Iraakse provincies in het zuiden van het land naar Samawah gekomen. Barham Salih en zijn gevolg landden met een helikopter op de Nederlandse basis in Samawah, de hoofdstad van de provincie al-Muthanna.

De Japanners houden zich daar met projecten voor de wederopbouw bezig, terwijl de Nederlandse troepen voor de veiligheid in het gebied zorgen.

Barham Salih was zeer te spreken over de Japanse hulp bij het herstellen van de drinkwatervoorziening en andere projecten voor de wederopbouw. De vice-premier en zijn gevolg spraken met Nederlandse officieren op de basis.

Hij was samen met de minister voor Publieke Werken en Gemeenten, Nisreen Berwari, en de minister van Landbouw, Sawsan Ali Majid al-Sharifi, naar Samawah gekomen. De Iraakse bewindslieden spraken ook met de gouverneur van al-Muthanna, Mohammed Ali-Hassan, en vijf provinciegouverneurs uit Zuid-Irak.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief