Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

NOS hoopvol na overleg over voetbalrechten

6 dec 04

De NOS heeft het overleg met de Eredivisie CV maandagavond hoopvol verlaten. De omroep heeft opnieuw geboden op de voetbalrechten, maar ondervindt hevige concurrentie van John de Mols nieuw op te zetten familiezender, die ook meedingt naar het recht om het voetbal in de eredivisie uit te zenden.

"Ik blijf optimistisch", aldus NOS-directeur Gerard Dielessen. "Anders hadden we niet eens hoeven praten." Dielessen zei niet de indruk te hebben gekregen dat de ECV al een beslissing heeft genomen. "Wij hebben een zeer goed bod gedaan, dat niet alleen bestaat uit geld. We hebben een enorme ervaring en we kunnen de clubs een hoge standaard bieden. Ik heb het idee en de hoop dat de clubs daar ook naar zullen kijken. Ik heb in ieder geval geen enkele reden om nu te roepen dat voor de NOS alle hoop vervlogen is."

De NOS heeft een geconditioneerd bod gedaan, een bieding onder bepaalde voorwaarden. Dielessen: "We hebben vandaag gezegd wat we wilden zeggen en daarnaast nog enkele antwoorden gekregen. Op sommige vragen krijgen we volgende week nog een antwoord. Ik heb de indruk dat we nog steeds een serieuze partij zijn voor de voetbalclubs. Als ik zou moeten kiezen, wist ik het wel, maar het is uiteindelijk de ECV die beslist. Vanaf nu moeten we afwachten."

Arie van Eijden, die namens Ajax in de mediacommissie van de ECV zit, gaf aan niets te willen zeggen. "We hebben d hele dag geluisterd naar wat anderen te zeggen hadden. We hebben afgesproken niet met de media te praten."

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief