Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Dochter Alexia niet in Delft

4 dec 04

Alexia, de buitenechtelijke Franse dochter van prins Bernhard, is volgende week zaterdag niet aanwezig bij de uitvaart van haar vader in Delft. Ze neemt een dezer dagen wel afscheid van hem op paleis Soestdijk. Dat zeggen bekenden van de overleden prins.

De aanwezigheid van Alexia in Delft zou 'ondenkbaar' zijn voor de koninklijke familie en bovendien voor grote onrust zorgen, omdat alle aandacht van de media naar haar zou uitgaan. Alexia, die in 1967 is geboren en in Parijs woont, heeft volgens intimi Bernhard de laatste jaren diverse keren bezocht.

Dat kon vanaf het moment dat prinses Juliana niet meer aanspreekbaar was en zowel zij als prins Bernhard een eigen leven leidde. Daarvóór maakte Juliana ernstig bezwaar tegen de verschijning van de lang verzwegen dochter, die Bernhard kreeg bij zijn Parijse vriendin Hélène Grinda Lejeune.

Bernhard wilde begin dit jaar het bestaan van zijn dochter, dat ook in Frankrijk al jaren een publiek geheim is, niet expliciet ontkennen. ''Ik heb kennis genomen van alle publicaties over haar, maar juist in deze zaak verkeer ik niet in de positie om hierover iets te zeggen,'' verklaarde hij.

(Bron: Parool)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief