Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Nabestaanden Van Gogh boos over stilte uit Den Haag

20 dec 04

De ouders van Theo van Gogh hebben zich er aan gestoord dat premier Balkenende na de moord op hun zoon niets van zich heeft laten horen. Dat zeggen zij maandag in een interview met NOVA.

"Hij was bij het suikerfeest, bezocht een moskee en een afgebrande school, maar vergat dat er een klein jongetje in Amsterdam was van wie de vader was vermoord", verklaart Anneke van Gogh. Kort na de moord ontvingen de ouders een telegram van koningin Beatrix. "Dat vond ik heel correct."

Minister Verdonk van Integratie belde de ouders een keer op, maar van de minister-president hoorden ze niets, zeggen ze. Vijf dagen na de dood van hun zoon ontvingen ze een brief van het kabinet.

Een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst zegt dat premier Balkenende daags na de moord in een persoonlijke brief aan de familie zijn deelneming heeft betuigd. Eerder gaf de minister-president in een Kamerdebat al aan dat hij heeft aangesloten bij wat de familie als wens had aangegeven.

De familie had niet hem, maar minister Verdonk gervaagd om te spreken bij een herdenkingsbijeenkomst in Amsterdam. Voor de crematie waren de ministers Zalm en Verdonk uitgenodigd.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief