Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

ANWB stelt aantal vermisten naar dertien bij

27 dec 04

De ANWB heeft een lijst van vermiste Nederlanders van negentien bijgesteld naar dertien. Deze lijst is inmiddels aan het ministerie van Buitenlandse Zaken overgedragen.

Een woordvoerder van de ANWB zei dat vanaf maandagmiddag 15.00 uur alleen het ministerie van Buitenlandse Zaken zich richt op informatie over vermiste Nederlanders in het rampgebied. De alarmcentrales doen dat niet meer.

De ANWB wijst er nadrukkelijk op dat de opgestelde lijst een momentopname is, gebaseerd op de informatie waarover de organisatie nu beschikt. De vermissing van deze dertien genoemde personen heeft de ANWB kunnen checken in het rampgebied. Hoe de situatie zich de komende dagen ontwikkelt, is onduidelijk.

De ANWB heeft inmiddels besloten om maandagavond een team van vier hulpverleners naar de Thaise hoofdstad Bangkok te sturen. "Onze mensen gaan daar niet naar vermisten zoeken, maar proberen gewonde Nederlandse patiënten vanuit ziekenhuizen en andere opvang zo snel mogelijk naar Nederland te krijgen. Dat wordt hun taak."

Ook moet de ANWB er voor zorgen dat personen die zich in het rampgebied bevinden en niet met een reisorganisatie reizen, naar Nederland kunnen worden vervoerd. "De mensen zonder reisorganisatie die het gebied willen verlaten, moeten contact met hun reisverzekeraar opnemen", vertelt de ANWB-zegsman. "Ze zullen uiteindelijk bij ons terechtkomen en wij zorgen er dan voor dat deze reizigers terug naar Nederland kunnen."

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief