Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Hoogervorst heeft begrip, maar geen geld

20 jan 05

Minister Hoogervorst van Volksgezondheid heeft begrip voor de zorgen van de actievoerende huisartsen, maar kan ze vooralsnog niets toezeggen. "Ik heb nu eenmaal geen grote zak met geld. En ik ben ook niet bereid om de Nederlandse premiebetaler om extra geld te vragen. Die betaalt nu gemiddeld al 460 euro per maand."

Hoogervorst zei dat donderdag in Den Haag, waar hij een manifestatie van de Landelijke Organisatie Van Aspirant Huisartsen (LOVAH) bezocht. De huisartsen in opleiding hielden voor het Tweede-Kamergebouw een gratis "preventie spreekuur" om het belang van een goede huisartsenzorg te onderstrepen.

Ook Hoogervorst liet zich onderzoeken. Volgens LOVAH-voorzitter J. Bont laat de gezondheid van de VVD-minister weinig te wensen over. Alleen zijn bloedsuiker is wat te hoog.

In een toespraak voor de aankomende huisartsen noemde Hoogervorst het "jammer" dat het tot acties is gekomen. Volgens hem was dat ook niet nodig geweest. "Ik ben verbaasd hoe we in dit vaarwater hebben kunnen komen. De huisartsen vormen niet de meest geprangde groep in de gezondheidszorg. Bij de bezuinigingen heb ik hen ontzien. De positie van de huisarts staat bij mij niet ter discussie."

Volgens Hoogervorst moet het mogelijk zijn het conflict met de huisartsen via goed overleg te beëindigen, waarbij naar "intelligente oplossingen" gezocht moet worden die geen extra geld kosten. "We blijven met elkaar in gesprek. We zijn het zo eens over de uitgangspunten, dat we er gewoon uit moeten kunnen komen."

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief