Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Michael Jackson naar ziekenhuis met griep

15 feb 05

Michael Jackson is dinsdag met spoed naar een ziekenhuis gebracht in Santa Maria, Californië. In die plaats is de rechtszaak gaande tegen de zanger wegens kindermisbruik. De 46-jarige 'Wacko Jacko' heeft de griep, meldde de rechter in de zaak, Rodney Melville.

Volgens een van de advocaten van Jackson is hij "erg, erg ziek". De rechtszaak, die maandag na een week schorsing werd hervat, zit nog in de beginfase. Momenteel wordt alleen de jury samengesteld. Dat deel van het proces moest dinsdag door Jacksons ziekte een week worden uitgesteld.

De advocaten van Jackson zeiden maandag dat zij een reeks beroemdheden willen laten getuigen ter verdediging van de aangeklaagde superster. Het gaat om talrijke vrienden van Jackson, onder wie actrice Elizabeth Taylor, zangeres Diana Ross, producent Quincy Jones, basketbalster Kobe Bryant, Backstreet Boy Nick Carter, zanger Stevie Wonder, zanger Barry Gibb en illusionist Uri Geller.

Verder worden ook de talkshowpresentatoren Larry King en Jay Leno genoemd om een verklaring ten gunste van Jackson af te leggen. Op een door de advocaten voorgelegde lijst prijken ook de namen van twee kinderen van Jackson, Prince Michael I en zijn dochter Paris. Verder wil het team dat ook het vermeende slachtoffer van het misbruik, een destijds 13-jarige jongen, en leden van diens familie getuigen.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief