Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Balkenende: ministers willen samen verder

24 mrt 05

Alle ministers willen doorgaan met de uitvoering van het beleid zoals dat bij het begin van dit kabinet is vastgelegd in het hoofdlijnenakkoord. Dat zei premier Balkenende donderdag na afloop van de wekelijkse vergadering van de ministerraad.

Na het aftreden van D66-minister De Graaf (Bestuurlijke Vernieuwing) ziet Balkenende niet alleen bij de ministers, maar ook bij de fracties van de regeringspartijen, de wil en overtuiging om samen door te gaan. "Dit en de goede sfeer en onderlinge verstandhouding geven me veel vertrouwen."

Nu door een blokkade van de PvdA in de Eerste Kamer voorlopig een streep is gehaald door de gekozen burgemeester, wil D66 wat Balkenende noemde voor deze partij "herkenbare elementen" in het kabinetsbeleid. Daarvoor is begrip, aldus de premier. Hij wilde donderdag niet zeggen wat die elementen zijn. Daarover wordt onderhandeld door de fractievoorzitters.

Balkenende zei af te willen wachten wat daar uitkomt. De premier waagde zich niet aan een voorspelling over de duur van de onderhandelingen. Wel vindt hij dat er "tempo gemaakt moet worden". Volgens Balkenende wordt de post Bestuurlijke Vernieuwing niet opgeheven. "De inhoud van de portefeuille is relevant en belangrijk. En er is nog veel te doen."

De premier wees op de gekozen burgemeester, het kiesstelsel, de grondrechten en het project Andere overheid. Balkenende wilde niet reageren op uitlatingen van VVD-aanvoerder Van Aartsen. Die zei vrijdag dat hij "D66 niets schuldig is" en de partij dan ook niets hoeft aan te bieden.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief