Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Twee mannen vast op de Antillen voor ontvoering Melchers

28 sep 05

Op de Nederlandse Antillen zijn twee mannen aangehouden die volgens het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam betrokken zijn bij de ontvoering van Claudia Melchers. De mannen zaten donderdagavond nog vast.

Twee andere verdachten die dinsdagochtend in Gelderland werden opgepakt, zijn donderdag aan het einde van de middag vrijgelaten. Het OM zei geen reden meer te zien om ze voor te geleiden aan de rechter-commissaris.

De twee mannen op de Nederlandse Antillen zijn dinsdagmiddag en woensdagavond (lokale tijd) gearresteerd op verzoek van justitie in Amsterdam. De in 1968 op Curaçao geboren verdachte werd op straat aangehouden, de andere man (geboren in 1959) werd in zijn huis opgepakt. Ze worden volgens L. Vicento, persofficier op de Antillen, zo snel mogelijk naar Nederland overgebracht.

In belang van het onderzoek wil justitie geen verdere details bekend maken. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. Volgens het actualiteitenprogramma Nova is een van de verdachten een bekende van de politie, die eerder veroordeeld zou zijn voor drugsdelicten.

Claudia Melchers werd 12 september door drie mannen ontvoerd uit haar woning in Amsterdam. De daders vroegen 300 kilo cocaïne in ruil voor haar vrijlating. Melchers werd na ruim 48 uur vrijgelaten in Arnhem.

Vader Hans Melchers, loofde maandag nog een beloning van 1 miljoen dollar uit voor tips die zouden leiden tot de aanhouding van de ontvoerders. Via de dinsdagochtend geopende tiplijn kwamen woensdag tientallen tips binnen. Ook de politie kreeg ongeveer tachtig tips over deze zaak.

Actualiteitenprogramma NOVA berichtte dinsdagavond dat een van de verdachten was aangehouden in Willemstad op het eiland Curaçao. De man zou een bekende van justitie zijn en eerder veroordeeld voor drugsdelicten. Woensdagochtend werd een tweede verdachte aangehouden.

(Bron: NOVA/ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief