Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Claudia Melchers pakt negatieve publiciteit aan

26 okt 05

Claudia Melchers en haar partner Bert Verheij hebben stappen ondernomen om de negatieve publiciteit rondom haar en haar vriend aan te pakken. Hun advocaat Aldo Verbruggen laat vanavond aan NOVA weten dat er aangifte is gedaan tegen het Algemeen Dagblad.

In de officiele aanklacht wordt de krant beschuldigd van heling, omdat ze stukken uit het geheime onderzoeksdossier heeft gepubliceerd. "Diegene die dergelijke goederen aanneemt en onder zich houdt, maakt zich schuldig aan een strafbaar feit, aldus de raadsman."

"Stukken die voor mij niet toegankelijk zijn, komen via de pers wel bij mij terecht. Dat is bizar. Als alle beperkingen zijn opgelegd, dient dat een groot belang. Het grote bezwaar van dit lek is dat het een ongestoorde procesgang in gevaar brengt. Het is in het belang van Claudia dat er een goed onderzoek wordt gedaan en deze publicaties ondermijnen dat. Claudia is verbaasd dat het OM niet eerder heeft ingegrepen."

Geheimhouding
Daarnaast is er aangifte gedaan van schending van de geheimhouding, overtreding van artikel 272 van het wetboek van strafrecht. De advocaat heeft om strafrechtelijk onderzoek en vervolging gevraagd van diegene die informatie lekt en ervan profiteert. Dat kunnen gezien de beperkingen die er in deze zaak gelden, maar twee partijen zijn.

"Het lek zit of in de hoek van politie/justitie of bij de advocaten van de verdachten", zo concludeert Verbruggen. Niemand anders heeft toegang tot deze gegevens''. Waar het lek precies zit, kan de advocaat niet zeggen. "Wie de publicaties van het AD volgt, zou kunnen bedenken wie belang heeft bij de inhoud van deze publicaties."

"Claudia Melchers en haar partner Bert Verheij ervaren de stukken in het AD als een forse en onrechtvaardige inbreuk op de privacy. Ze vinden dat de krant onnodig details over hun privéleven prijsgeeft en dat doet met een negatieve lading. Aan de door de ontvoering geleden schade, wordt nog meer schade toegevoegd".

Schadeclaim
Claudia en haar partner willen dat de schending van hun privacy stopt en willen een ongestoorde procesgang. "Als het OM niets doet, nemen ze de eigen beperkingen niet serieus en zetten mijn cliënt in de kou", zegt Verbruggen. Claudia Melchers overweegt een schadeclaim in te dienen tegen het AD.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief