Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Veerman steunt beleid Hoogervorst toch

28 nov 05

Landbouwminister Veerman (CDA) heeft maandag gezegd dat hij het nieuwe zorgstelsel van collegaminister Hoogervorst (VVD, Volksgezondheid) wel degelijk steunt. Hij "betreurt het" dat hij in een interview met de Volkskrant de indruk heeft gewekt dat hij het zorgstelsel niet ziet zitten.

Veerman sprak afgelopen weekeinde al met Hoogervorst over de kwestie. Die was volgens de CDA-bewindsman "niet blij" met de ontstane situatie. Veerman stelde maandag dat hij alleen heeft willen aangeven dat hij verwacht dat niet veel Nederlanders van zorgverzekeraar zullen veranderen.

In het gewraakte interview liet Veerman zich kritisch uit over het zorgstelsel dat op 1 januari van kracht wordt. "Neem het nieuwe zorgstelsel, de idee daarachter is dat mensen rationeel de beste verzekeraar kiezen. Dat is onzin, echt fictie", aldus Veerman in de krant. Maandag zei de minister dat hij "absoluut niet de bedoeling heeft gehad" om het kabinetsbeleid af te vallen.

De VVD van Hoogervorst eiste eerder op de dag nog op hoge toon dat Veerman zijn kritiek op het nieuwe zorgstelsel zou inslikken. Als hij dat niet zou doen, kon hij wat de liberalen betreft beter vertrekken. D66, de kleinste coalitiepartij was minder strijdlustig. Wat de democraten betreft was het voldoende als Veerman zijn steun zou uitspreken voor het zorgstelsel.

CDA-fractieleider Verhagen noemt de suggestie dat partijgenoot Veerman afstand heeft genomen van het nieuwe zorgstelsel "ongelukkig".De PvdA is het inhoudelijk met de kritiek van de minister eens, maar noemde zijn opstelling wel "laf en oncollegiaal".

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief