Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Vaststellen letsel Sharon kan maanden duren

11 jan 06

Het duurt mogelijk maanden voor artsen de omvang van de precieze schade in de hersenen van de IsraŽlische premier Sharon kunnen vaststellen. Dat zei de behandelende hoofdchirurg Felix Umansky woensdag in een interview met het dagblad Yediot Aharonot.

"We zijn nog zeer ver verwijderd van de mogelijkheid om de omvang van de schade te bepalen", aldus de arts. Sharon ligt sinds zijn zware beroerte in het Hadassah Ziekenhuis in Jeruzalem. "Het kan nog weken en zelfs maanden duren", voegde hij eraan toe.

De Argentijnse neurochirurg zei verder dat hij niet kan voorspellen of de 77-jarige regeringsleider volledig zal herstellen. "In sommige gevallen kan men weer volledig functioneren en in andere gevallen niet", zei hij tegen Israëls populairste krant.

Sharons artsen verminderen sinds maandag geleidelijk de narcose. Volgens medische bronnen moet dat proces donderdag zijn afgesloten. Zij voeren intussen testen op de minister-president uit om diens reacties op pijn-, geur- en geluidsprikkels te meten.

Tot dusver heeft Sharon sommige ledematen bewogen in reactie op pijnprikkels. Maar volgens Umansky "reageert hij niet op verbale stimulatie", zoals het roepen van zijn naam.

(Bron: ANP/AFP)

 

Meer over dit onderwerp

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief