Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Balkenende haalt uit naar PvdA

14 jan 06

Premier Balkenende heeft zaterdag bij de start van de CDA-campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam uitgehaald naar de PvdA.

Hij noemde het "buitengewoon onverstandig" dat de Rotterdamse PvdA-lijstrekker Van Heemst in navolging van lijstrekker Pastors van Leefbaar Rotterdam de islam op een hoop heeft gegooid met criminaliteit.

Balkenende uitte ook kritiek op PvdA-leider Bos, zonder overigens diens naam te noemen. Volgens de premier heeft Bos "de mond vol over samenhang in de samenleving", maar gaat hij voorbij aan de rol van familie en gezin. Volgens Balkenende is dat "bouwen zonder hoeksteen".

Ook in het pleidooi van Bos voor een sociale zekerheid volgens het Scandinavisch model ziet Balkenende niets. Dit model, dat gebaseerd is op een hoge arbeidsdeelname, brengt volgens de CDA-leider met zich mee dat ouders er niet aan toekomen zorgtaken te delen. Dat leidt tot "een overspannen samenleving".

De start van de CDA-campagne vond in Rotterdam plaats omdat daar belangrijke thema's als veiligheid en leefbaarheid volop spelen, aldus Balkenende. Balkenende verwacht dat zijn partij bij de raadsverkiezingen als grootste uit de bus komt, maar waarschuwde dat die verkiezingen niet gezien moeten worden als landelijke opiniepeilingen.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief