Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Sharon doorstaat operatie

11 feb 06

De IsraŽlische premier Sharon is geopereerd aan zijn spijsverteringsorganen. Artsen vreesden vanochtend dat hij de ingreep niet zou overleven.

De afgelopen 24 uur waren de spijsverteringsorganen van Sharon zo hard achteruitgegaan dat de artsen vreesden voor zijn leven.

Of de operatie helemaal is geslaagd is nog niet duidelijk. Sharon is in elk geval niet tijdens de operatie overleden. Zijn zoons, naasten en medewerkers waren voor de operatie al naar het ziekenhuis gekomen.

Volgens de eerste berichten uit het Jeruzalemse Haddasah-ziekenhuis is Sharon teruggebracht naar de intensive care. "Het was niet zo erg als het leek", zei een medewerker van Sharon in het ziekenhuis. De operatie duurde korter dan werd verwacht.

Kort na de operatie werd bekend gemaakt dat de Israëlische premier niet meer in levensgevaar was. Later vandaag komt het Haddasah-ziekenhuis met een verklaring over de gezondsheidstoestand van Sharon.

Uit een CT-scan bleek eerder deze dat de toestand van de hersenen van Sharon onveranderd is. Sharon kreeg op 4 januari een zware beroerte en onderging enkele operaties. Hij werd daarna ruim een week in kunstmatig coma gehouden. De artsen wilden hem daarna langzaam laten ontwaken, maar Sharon kwam niet bij bewustzijn.

Sinds Sharon in het ziekenhuis ligt, worden zijn taken waargenomen door Ehud Olmert. Hij voert ook de lijst aan van vorig jaar door Sharon opgerichte Kadima-partij. In maart zijn er verkiezingen in Israël.

(Bron: NOS)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief