Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Nieuwe burgemeester Delfzijl vervangt alle wethouders

22 feb 06

Waarnemend burgemeester C. Waal van Delfzijl neemt de portefeuilles van de drie opgestapte wethouders over. Dat heeft de gemeente Delfzijl woensdag gemeld. Waal houdt daarmee alle portefeuilles in beheer tot na de gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart een nieuw college van b en w is gevormd.

De drie wethouders stapten dinsdagavond op omdat ze zich onvoldoende gesteund voelden door de PvdA-fractie in de gemeenteraad. De drie luidden vorige week de val van burgemeester Appel in, toen ze haar tijdens haar vakantie de portefeuille personeel en organisatie ontnamen. Door het aftreden van de drie heeft de gemeente geen enkele wethouder meer.

De wethouders zullen ook niet aanwezig zijn op de extra raadsvergadering die woensdagavond wordt gehouden. De fracties en de burgemeester bespreken tijdens de vergadering de bestuurscrisis en het aftreden van voormalig burgemeester Appel. De gemeente Delfzijl heeft voor de extra raadsvergadering een kerk afgehuurd zodat belangstellenden de bijeenkomst op een groot scherm kunnen volgen.

Commissaris van de koningin Hans Alders benoemde maandag Cees Waal (PvdA) al als waarnemend burgemeester ter vervanging van de opgestapte Appel. Waal zou eigenlijk dinsdag op vakantie gaan, maar heeft die plannen uitgesteld.

(Bron: ANP)

 

Meer over dit onderwerp

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief