Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Nieuwe zoekactie naar vermiste tiener op Aruba

23 mrt 06

De politie op Aruba gaat een nieuwe zoekactie houden naar de Amerikaanse tiener Natalee Holloway, die sinds mei vorig jaar op het eiland wordt vermist.

Dat berichtte de Amerikaanse zender CBS woensdag op gezag van het plaatsvervangend hoofd van de politie op Aruba, G. Dompig.

Volgens Dompig heeft een nieuwe getuige de politie geloofwaardige informatie verstrekt over waar het lichaam van Holloway begraven ligt. De informatie is "te specifiek om door iemand verzonnen te zijn", zegt hij. Bij de nieuwe zoektocht zullen speurhonden en een grondradar worden gebruikt.

De zoekactie concentreert zich op het duingebied aan de noordkant van Aruba. De politie zocht al eerder op die plaats. Dompig zegt te vermoeden dat iemand het lichaam goed heeft begraven, en het mogelijk zelfs heeft herbegraven. Hij zegt verder dat het onderzoek zich in de "laatste kritieke fase" bevindt.

De politiecommissaris was donderdag niet bereikbaar voor commentaar. Hij is met vakantie. Er is niemand anders van het speciale onderzoeksteam dat de pers te woord mag staan.

Bij het Openbaar Ministerie meldt woordvoerster Mariainne Croes echter dat het interview met Dompig al begin februari opgenomen zou zijn. Dat maakt een op handen zijnde doorbraak onwaarschijnlijker.

Half januari maakte Dompig ook al melding van een nieuwe getuige. Croes wil niet zeggen of het om dezelfde persoon gaat. Ook die persoon zou heel betrouwbaar zijn en weten waar het lijk van Holloway begraven ligt.

De zoekacties die in januari werden uitgevoerd, bleven zonder resultaat. Zo werd bij voorbeeld een gebied ter grootte van drie voetbalvelden onderzocht door een vijftigtal agenten. Croes wil niet zeggen of er binnenkort verder gezocht gaat worden.

De 18-jarige Holloway verdween op 30 mei 2005 spoorloos tijdens een vakantie op Aruba met haar klasgenoten. De Nederlander Joran van der Sloot was lange tijd hoofdverdachte omdat hij vlak voor haar verdwijning contact had met het meisje. Haar familie heeft in de VS een rechtszaak tegen hem aangespannen.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief