Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Jelleke Veenendaal voelt zich gepasseerd

7 apr 06

Jelleke Veenendaal, het Tweede Kamerlid dat graag lijsttrekker van de VVD wil worden, is boos op haar partij.


Op de dag dat zij voor een conferentie naar Straatsburg is vertrokken, vernam ze dat haar tegenstanders Rita Verdonk en Mark Rutte elkaar zaterdag in Ermelo zullen treffen. "Daar was ik graag bij geweest", zei Veenendaal. "Het was helemaal niet de bedoeling dat bij deze bijeenkomst al campagne zou worden gevoerd. Dat heeft de vicevoorzitter mij vanochtend nog verzekerd", aldus Veenendaal vrijdagavond.

In Ermelo komt de VVD zaterdag bijeen voor een partijraad over Europa. Veenendaal zal in Straatsburg zijn bij een liberale conferentie waar onder meer de toekomst van Kosovo wordt besproken. Volgens een woordvoerder van de VVD voelt Veenendaal zich ten onrechte achtergesteld. "De partijraad in Ermelo staat open voor alle leden. Veenendaal had gewoon kunnen komen. Verdonk en Rutte zijn ook niet expliciet uitgenodigd." Uit de agenda van de partijraad blijkt dat voor Rutte en Verdonk geen spreektijd is gereserveerd.

Tweede Kamerlid Bibi de Vries van de VVD noemde de uitspraken van Veenendaal vrijdagavond in het tv-programma Barend & Van Dorp "geneuzel". Ze wees erop dat al geruime tijd bekend is dat er zaterdag een partijraad plaatsvindt. Ze riep Veenendaal op alsnog naar Ermelo te komen. "Als je partijleider wilt worden, moet je prioriteiten stellen."

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief