Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Vermoeide premier Berlusconi sluit nederlaag niet uit

7 apr 06

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft voor het eerst toegegeven dat een nederlaag van zijn centrumrechtse regeringscoalitie bij de verkiezingen van zondag en maandag, niet is uitgesloten.


Ook zei hij vrijdag dat de lange en harde campagne haar tol heeft geëist. "Ik ben aan het eind van mijn krachten", bekende hij aan het dagblad Oggi.

De door omkoopschandalen geplaagde minister-president lachte tijdens de campagne steeds om de suggestie dat hij van zijn linkse rivaal Romano Prodi zou kunnen verliezen. Hij leek vrijdag niet meer zo zeker van zijn zaak. In een vraaggesprek met Oggi keek hij zelfs vooruit naar een mogelijke nederlaag. Hij zei in dat geval gewoon oppositie te gaan voeren in het parlement.

De doorgaans energieke en zelfverzekerde mediamagnaat kwam de laatste dagen vermoeid, prikkelbaar en defensief over. Hij haalde fel uit naar de linkse oppositie, de rechterlijke macht en de media. Die zouden samenspannen om hem uit het zadel te wippen. Berlusconi bezit de belangrijkste private televisiezenders in Italië en heeft ook veel invloed bij de staatsomroep RAI.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief