Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Sprankje hoop eindigt in tranendal in huize Louwes

13 apr 06

Met betraande ogen komt Sabine Louwes uit Lelystad donderdagmiddag thuis.

Ze heeft net gehoord dat haar vader Ernest voorlopig toch niet vrijkomt. Moeder Anneke heeft net haar man aan de telefoon gehad.

"Ik kon het gelijk aan hem merken. Hij was heel down." Door de geruchtenstroom die op gang was gekomen rond de mogelijke vrijlating, kreeg de familie Louwes toch weer een sprankje hoop. "Mijn verstand zei dat het eigenlijk niet kon, maar je gaat toch twijfelen. Oh, het zou toch niet, dacht ik regelmatig", vertelt Anneke gelaten. Anneke rekende voorzichtig zelfs een beetje op de thuiskomst van haar man. "Ik dacht: ik haal maar alvast een toetje extra."

Ernest zit volgens zijn familie al 4,5 jaar onschuldig vast voor de moord op de weduwe Wittenberg uit Deventer. Zijn dochter Sabine startte onlangs een mediacampagne, omdat ze wil dat haar vader er op haar 21e verjaardag bij is. Dat is nu definitief mislukt. "Stiekem had ik er toch wel een beetje vertrouwen in. Maar we gaan gewoon verder", zegt Sabine daarover. Het kost haar zichtbaar moeite om haar emoties te bedwingen.

Haar moeder blijft heel rustig. "Ik voel me op zo'n moment altijd heel rustig. Het moet eerst even bezinken, mijn emoties komen straks wel. Ik moet er nu eerst voor de kinderen zijn."

Het Openbaar Ministerie bekijkt momenteel of het onderzoek naar de Deventer moordzaak wordt heropend. Dat neemt tussen de zes en acht weken in beslag. De familie houdt hoop dat de onschuld van Ernest uiteindelijk wordt bewezen.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief