Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Kort geding: TCA-chauffeurs moeten zwijgen

13 apr 06

De Taxi Centrale Amsterdam (TCA) eist in een kort geding dat twee van de aangesloten chauffeurs, Kees Meester en Wout Goedkoop, afzien van negatieve uitlatingen in de media over het bedrijf en zijn bestuurders.


Kees Meester vertelt dat vrijdagavond in NOVA. De advocaat van TCA-directeur Grijpink en bestuurders Janmaat en Van Gelderen stelt: "Cliënten kunnen deze onrechtmatige handelwijze niet langer accepteren."

In NOVA vertelt Meester waarom hij tòch zal doorgaan met zijn publieke protest. In drie eerdere uitzendingen van NOVA lieten chauffeur Kees Meester en andere TCA-chauffeurs weten geen vertrouwen meer te hebben in de bestuurders. Zij verdenken de TCA-top onder andere van geweldpleging, oplichting en verduistering van het spaarfonds van de chauffeurs.

Inmiddels heeft een onderzoek van de Ondernemingskamer van het Amsterdamse gerechtshof uitgewezen dat er miljoenen euro's uit het spaarfonds zijn verdwenen en dat er sprake is van een "ongezonde situatie" binnen het bedrijf. Er zouden bovendien niet genoeg waarborgen zijn om belangenverstrengeling te voorkomen.

Namens 229 chauffeurs is donderdag 13 april het verzoek ingediend bij de Amsterdamse Ondernemingskamer om de TCA-top - directeur Grijpink en het voltallige bestuur - te laten vertrekken.

De TCA-bestuurders eisen nu dat Meester zich niet meer uitlaat over het bedrijf en het beleid, omdat zij menen dat hun eer en goede naam zijn geschaad. De chauffeur zelf zegt zich te verheugen op het kort geding. "Dat kort geding, dat zien we wel komen. Ik houd nooit mijn mond, want in Nederland mag je gewoon de waarheid zeggen."

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief