Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Hotels.nl gaat dwangsom reclameschapen betalen

19 apr 06

Burgemeester B. Kuiper van Skarsterlān legt de eigenaren van de 'reclameschapen' in zijn gemeente een dwangsom van 500 euro per dag op als de dieren niet uiterlijk maandag van hun Hotels.nl-reclame zijn verlost.


"We halen de reclame niet weg en gaan die dwangsom gewoon betalen. Het is tot een maximum van 20.000 euro, dat is niet zo veel", aldus zegsman M. Nagel van Hotels.nl woensdag.

De bewuste schapen zijn uitgerust met kleden met daarop de reclame, waar de eigenaar van het weiland en de dieren geld voor krijgt. De burgemeester ageert hiertegen omdat het in strijd zou zijn met het gemeentelijk beleid dat geen reclame langs de snelwegen toestaat.

"Het moet uit zijn, dit accepteren we niet", aldus Kuiper woensdag. "We hebben wel vaker rechtszaken over reclame gehad en die hebben we allemaal gewonnen." Hotels.nl houdt echter voet bij stuk. "De boeren worden er beter van en het geld gaat naar een goed doel", aldus Nagel.

Hij bevestigt echter ook dat zijn bedrijf er ook niet minder van wordt. "We hebben vorige week een recordomzet gedraaid omdat we er meer klanten bij hebben gekregen, mede door de schapen." Hotels.nl gaat bij de gemeente bezwaar maken tegen de dwangsom. Waarschijnlijk zal daarom uiteindelijk de bestuursrechter moeten oordelen of de reclame al dan niet mag.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief