Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Marcel van Dam: Wouter Bos misleidt de kiezer

4 mei 06

PvdA-leider Wouter Bos misleidt de kiezer en dat blijkt nog te werken ook. Dat schrijft oud-PvdA-minister Marcel van Dam donderdag in zijn column in de Volkskrant.

Volgens Van Dam worden gepensioneerden in de plannen van Bos 'keihard gepakt'. Deze ouderen zijn niet meer veilig bij de PvdA, nu ze van die partij moeten gaan meebetalen aan hun eigen AOW.

"Bos zegt dat zijn plannen alleen de rijke ouderen benadelen. Dat is een pertinente leugen. Het raakt de lage en middeninkomens ook fors", stelt Van Dam.

Volgens de PvdA-prominent moeten de regeringspartijen VVD en CDA hun pleidooi voor het behoud van de AOW tot hoofdpunt maken van de komende verkiezingscampagne.

De voormalige minister en oud-burgemeester van Rotterdam Bram Peper is dezelfde mening toegedaan als Van Dam. "De generatie die nu van de AOW profiteert, is juist de generatie die er ook altijd voor heeft betaald. Het is een grondrecht, een solidariteitselement. Zo hits je de tegenstellingen op tussen jong en oud. Dat is electoraal levensgevaarlijk. Hij riskeert een opstand van de grijze horde."

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief