Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Blind vertrekt als trainer bij Ajax

10 mei 06

Trainer Danny Blind vertrekt met onmiddellijke ingang bij Ajax. Dat maakte de clubleiding woensdagmorgen bekend.

De positie van Blind stond al enige tijd ter discussie. Hij veroverde zondag met Ajax de nationale beker en plaatste zich, na een slecht seizoen, via de play-offs nog wel voor de voorronde van de Champions League.

Blind had nog een contract voor een jaar in Amsterdam. Ook de dienstverbanden van de assistent-trainers Gerard van der Lem en Ruud Krol zijn beëindigd. Blind trad op 14 maart 2005 aan als hoofdcoach. Hij verving toen Ronald Koeman, die na een nederlaag in de strijd om de UEFA Cup tegen Auxerre vertrok. Blind was jarenlang in dienst van Ajax. Eerst als speler, later als jeugdtrainer en hoofd opleidingen en vervolgens als hoofdtrainer.

Ajax heeft (officieel) nog geen opvolger voor Blind aangesteld. Naar verwachting zal binnenkort Henk ten Cate als nieuwe trainer worden gepresenteerd. Ten Cate is momenteel assistent-trainer van Frank Rijkaard bij Barcelona. De Spaanse club speelt op 17 mei nog de finale van de Champions League tegen Arsenal. Ten Cate heeft aangegeven na die eindstrijd uitsluitsel te geven over zijn toekomst.

Ajax gaf woensdag als reden voor het ontslag van Blind aan dat het eerste elftal niet daadwerkelijk heeft meegestreden om het landskampioenschap. Daarnaast vond de clubleiding dat de ploeg niet het gewenste voetbal heeft gespeeld, namelijk attractief, aanvallend en dominant voetbal. Ook was de progressie van zowel het collectief als de individuele spelers onvoldoende.

De besluitvorming omtrent de positie van de trainers heeft, volgens Ajax, pas dinsdagavond plaatsgevonden tijdens een bijeenkomst van de directie en de raad van commissarissen. "In de uiteindelijke afweging die heeft geleid tot beëindiging van de samenwerking zijn de resultaten en de ontwikkelingen van het gehele seizoen meegewogen, inclusief de gewonnen play-off en de bekerfinale", gaf de club in een persbericht aan.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief