Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

NPS-programma's en -medewerkers over naar NOS

24 mei 06

De programma's en medewerkers van de NPS worden per 2008 ondergebracht bij de NOS. Dat staat in een plan dat staatssecretaris Van der Laan (Media) woensdag met het kabinet bespreekt. Dat hebben bronnen rond het kabinet woensdag bevestigd.

Per 2008 treedt haar omroepplan in werking, waarin ook is opgenomen dat de ledenloze omroep NPS moet verdwijnen. Om programma's als Sesamstraat te waarborgen komen ze onder de verantwoordelijkheid van de NOS te vallen, de omroep waar de NPS ook ooit uit voortkwam.

De NOS krijgt vanaf 2008 drie jaar de tijd om te bekijken welke voormalige NPS-programma's moeten blijven. Zo kan de NOS-leiding gedurende die tijd bezien hoe het verder moet met samenwerkings-programma's als NOVA. De NPS maakt de uitzending niet alleen, maar samen met de VARA.

De afzonderlijke omroepen worden in het omroepplan van Van der Laan gevraagd om per 2008 alleen nog programma's te maken die opinie en debat aanzwengelen. De NOS maakt onafhankelijke nieuws- en sportprogramma's. Van der Laan wil dat Hilversum bepaalt of NOVA een opiniërend programma is (en dus bij een omroep moet komen) of in de tweede categorie valt (en dus bij de NOS kan blijven).

NOS-directeur Gerard Dielessen reageerde woensdag verbaasd op het nieuws vanuit Den Haag. "Ik weet nog van niets", aldus de NOS-leidinggevende.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief