Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Vermoedelijk familiedrama schokt Purmerend

14 jun 06

Purmerend is woensdag opgeschrikt door een drama in de Overlanderstraat. Na een melding van een 21-jarige vrouw trof de politie daar in de vroege ochtend haar twee kleine kinderen dood aan.

De politie heeft de vrouw aangehouden op verdenking van moord of doodslag op de kinderen, een jongetje van zes maanden en een meisje van bijna twee jaar oud.

De moeder woonde alleen met haar twee kinderen. Welke rol de vader in het gezin speelde, is niet duidelijk. Inmiddels is de man op de hoogte gebracht van het drama, liet de politie weten.

Zestien rechercheurs onderzoeken de zaak. In de woning is een uitgebreid sporenonderzoek verricht en de politie heeft al diverse mensen gehoord. Over de manier waarop de kinderen om het leven zijn gebracht, wilde de politie woensdag nog niets kwijt.

Het gezin was niet bekend bij Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam, waar Purmerend onder valt. Dat heeft het bureau woensdagavond laten weten naar aanleiding van speculaties daarover. Z had burgemeester Leen Verbeek al gezegd dat de gemeente Purmerend meer wilde weten over de rol van jeugdzorg in dit drama. Die blijkt er niet te zijn. De vrouw heeft alleen als tiener, voordat ze moeder werd, contact gehad met het bureau, over "een gewone puberkwestie", staat in de verklaring van het Bureau Jeugdzorg.

De vrouw is wel bekend bij de jeugdgezondheidszorg. Ze bezocht geregeld het consultatiebureau Evean in Purmerend voor de reguliere onderzoeken van haar kleine kinderen, liet een woordvoerster van Evean weten.

Een buurtbewoner omschreef de vrouw als "een leuke, normale jonge meid". Volgens een van hen had de partner van de vrouw haar vorig jaar verlaten. Tientallen omwonenden hadden zich woensdagmorgen op straat verzameld nadat ze het nieuws via de radio of internet hadden vernomen.

Volgens Verbeek heeft het drama de gemeenschap in Purmerend ernstig geschokt. "Dit heeft ons persoonlijk geraakt", aldus de burgemeester. "Ik ben er zeer bezorgd over dat dit kan gebeuren." Hij omschrijft de buurt, Purmerend-Noord, als "een hele gewone buurt, die voor een groot gedeelte wordt bewoond door mensen die zijn verhuisd uit Amsterdam". De gemeente bekijkt nog wat zij voor de geschokte buurtbewoners kan doen.

(Bron: ANP)


 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief