Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Verdachte in voorlopige hechtenis

14 jun 06

Onderzoeksrechter Pascale Goossens meldt woensdagavond dat de belangrijkste verdachte in de zaak, Abdallah. A., in voorlopige hechtenis is genomen. Hij wordt overgebracht naar de gevangenis van Lantin.

De politie van Luik heeft woensdagmiddag opnieuw leegstaande panden doorzocht en gedregd in de Maas, op zoek naar sporen van twee meisjes die sinds vrijdagnacht zijn vermist. Dat heeft nog geen resultaten opgeleverd.

De nieuwe zoekactie, waarbij de politie speurhonden en sonarapparatuur inzet, staat volgens justitie los van het verhoor van de belangrijkste verdachte in de zaak. Deze man, Abdallah. A., heeft zich dinsdag aangegeven, naar eigen zeggen nadat hij een opsporingsbericht over zichzelf had gezien op de tv.

A. blijft ontkennen dat hij iets te maken heeft met de verdwijning van de halfzusjes Nathalie en Stacy. A. was in de buurt van de plaats waar de meisjes zijn verdwenen. Hij is twee keer veroordeeld voor verkrachting van minderjarigen.

De moeder van Nathalie en de vader van Stacy zijn woensdagmiddag ontvangen op het justitiepaleis, om op de hoogte te worden gehouden van het onderzoek. Na afloop verklaarde Catherine Dizier, de moeder van Nathalie, hoop te houden dat de kindertjes van 7 en 10 jaar levend worden teruggevonden. "Mensen die huilen in mijn bijzijn, dat leidt tot niets. Ik heb sterke mensen nodig om erin te geloven", zei ze.

Ook de politie Limburg Zuid zoekt mee naar de twee meisjes. Ze doen dat op eigen initiatief, zonder dat de Belgische politie daarom gevraagd heeft, aldus een woordvoerder van de politie woensdag.

Er zijn geen aanwijzingen dat de meisjes in Limburg zijn. "We hebben foto's en gegevens van de meisjes opgevraagd bij de federale politie in Brussel en die tonen we intern bij elke briefing", zei een politiewoordvoerder. "We gaan geen speciale zoekacties doen. Wel letten de wijkagenten extra goed op". De politie gaat geen posters van de vermiste meisjes verspreiden en doet ook geen recherchewerk. Bij het korps zijn nog geen tips binnen gekomen.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief