Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

D66'er Schuyer: Persoonlijke aanvallen moeten stoppen

15 jun 06

Fractievoorzitter Eddy Schuyer van de D66-Eerste-Kamerfractie vindt dat zijn partijgenoten Lousewies van der Laan en Alexander Pechtold in hun strijd om het partijleiderschap de harde persoonlijke aanvallen moeten stoppen.

In het Radio 1-Journaal maakte Schuyer donderdag duidelijk dat het gekissebis niet gewaardeerd zal worden door de D66-leden. Die bepalen op 24 juni wie de nieuwe lijsttrekker moet worden.

Sinds de start van de campagne valt vooral Van der Laan haar belangrijkste concurrent Pechtold aan op zijn stijl en betwist zij zijn geloofwaardigheid. Pechtold neerzetten als ongeloofwaardig vindt Schuyer verkeerd. Hij riep de twee kemphanen op zich te richten op hun eigen kwaliteiten in plaats van de ander steeds aan te vallen.

Van der Laan heeft moeite met de opstelling van Pechtold tijdens de lijsttrekkersdebatten. Hij presenteert zich daar als iemand die kiest voor de nuance en niet houdt van oneliners. Van der Laan vindt dat het afgelopen jaar de D66-minister juist bewust met prikkelende uitspraken de publiciteit heeft gezocht.

Pechtold liet woensdagavond tijdens een lijsttrekkersdebat met zijn concurrente in Tilburg zijn ongenoegen blijken over de felle aanvallen van Van der Laan. "Iemand ongeloofwaardig noemen is iemand buiten de discussie plaatsen", zei hij.

Schuyer heeft bij de lijsttrekkersverkiezing, waarvoor zich in totaal acht kandidaten hebben gemeld, zijn stem uitgebracht op Pechtold. Sinds vorige week kunnen de leden hun stem per post uitbrengen. Tijdens een partijcongres in Den Haag op 24 juni wordt de lijsttrekker bekendgemaakt.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief