Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Pechtold: Lousewies is te ver gegaan

15 jun 06

D'66 fractievoorzitter Lousewies van der Laan is te ver gegaan door te zeggen dat minister Alexander Pechtold "niet meer geloofwaardig is als kandidaat-lijsttrekker voor D'66".

Dat zei de minister woensdagavond in Tilburg tijdens het tweede lijsttrekkersdebat van de kleinste regeringspartij.

In De Telegraaf noemde Van der Laan woensdag haar eigen D'66-minister ongeloofwaardig. Ook zou hij een loopje nemen met de feiten, stelde Van der Laan die Pechtold als concurrent heeft in de strijd om het lijstrekkerschap. "Hij zegt: 'Ik ben een man van de analyse en Lousewies is van de oneliners'. Dat is raar en ongeloofwaardig. Ik pik dat niet!" aldus Van der Laan in De Telegraaf.

Tijdens het tweede lijstrekkersdebat in Tilburg gingen de twee een direct debat aan over de uitspraken in de krant. "Ik sta nog steeds achter het interview", zei Van der Laan tegenover de goed gevulde zaal in Tilburg.

"Dat is echt een probleem", vindt Pechtold. "Iemand ongeloofwaardig noemen is iemand buiten de discussie plaatsen", zei hij. "Lousewies geeft aan dat ze het beste uit mensen wil halen. Ik vind dat ze nu het slechtste uit zichzelf heeft gehaald."

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief