Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Zoektocht DNA-materiaal meisjes Luik

16 jun 06

De politie van Luik is vrijdag begonnen aan een speurtocht naar DNA-materiaal van de twee meisjes die sinds vorige week zijn vermist, in de woning van de hoofdverdachte.


Ook zijn enkele grotten, gangen en tunnels in de buurt van de Luikse Citadel uitgekamd door speleologen, experts op het gebied van grotten. Het onderzoek heeft nog geen tastbaar resultaat opgeleverd.


Verder blijft de politie de hoofdverdachte Abdullah A. O. (Aid Oud), die een strafblad heeft voor de verkrachting van minderjarige meisjes, ondervragen. Daarbij maakt zij ook gebruik van videobeelden van een braderie in volkswijk St. Léonard, waar de zeven- en tienjarige meisjes Stacy en Nathalie in de nacht van vrijdag op zaterdag verdwenen. Op de beelden is de hoofdverdachte ook te zien. Deze blijft echter ontkennen iets met de vermissing te maken te hebben.

De ontvoering blijft in België voor beroering zorgen. De Belgische minister van Justitie Laurette Onkelinx is vrijdag naar Luik gegaan om zich op de hoogte te laten stellen van de stand van zaken van het onderzoek. De ouders van de twee meisjes hebben zich inmiddels partij gesteld in het onderzoek, om op de hoogte te kunnen blijven van de stand van zaken.

(ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief