Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Balkenende: motie geen gevolgen voor kabinet

29 jun 06

Het kabinet is "unaniem van mening" dat de motie van afkeuring aan het adres van minister Rita Verdonk "geen gevolgen heeft voor het functioneren van het kabinet".

Dat verklaarde premier Jan Peter Balkenende donderdag na crisisberaad door het kabinet over de ontstane situatie nu regeringspartij D66 het aftreden van Verdonk als minister van Vreemdelingenzaken eist.

Lees hier de brief die Jan Peter Balkenende naar de Kamer heeft gestuurd.

Premier Jan Peter Balkenende komt snel naar de Tweede Kamer om uitleg te geven over de crisis die is ontstaan in de coalitie na de problemen met de naturalisatie van het oud-Tweede Kamerlid Ayaan Hirsi Ali.

Hij zal daar uitleggen hoe het kabinet om denkt te gaan met de eis van D66 dat minister Rita Verdonk (Vreemdelingenzaken) moet opstappen.

Ingewijden verwachten dat het kabinet opnieuw de volle steun uitspreekt voor Verdonk, waarna de D66-fractie moet beslissen of ze haar dreigement om het kabinet ten val te brengen waarmaakt. Ingewijden verwachten dat dat gebeurt, waarna Balkenende aan koningin Beatrix verslag moet uitbrengen dat zijn kabinet op onvoldoende parlementaire steun kan rekenen.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief