Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Tientallen doden bij metro-ongeluk Valencia

3 jul 06

Door een metro-ongeluk in het Oost-Spaanse Valencia zijn maandag zeker 34 doden gevallen. Minstens twintig mensen zijn zwaargewond geraakt. Dit is van de Spaanse autoriteiten vernomen. Een trein van de ondergrondse ontspoorde in de tunnelbuis.

Het ongeluk gebeurde bij het metrostation Jesus in Valencia. Twee wagons zouden van het spoor zijn geraakt. Volgens een woordvoerder van het gemeentebestuur zou het voertuig een te hoge snelheid hebben gehad en zou een wiel van het voertuig zijn afgebroken. Spaanse media meldden dat mogelijk een tunnelbuis is ingestort. De autoriteiten sluiten een terroristische aanslag zoals in Madrid in maart 2004 uit.

Ruim 150 mensen op de rampplek zijn geëvacueerd. Hulpverleners zouden tussen de wrakstukken nog op zoek zijn naar slachtoffers. In de metro zaten mogelijk meer dan tweehonderd mensen.

In Valencia zijn maandag de rooms-katholieke Wereldgezinsdagen geopend. Paus Benedictus XVI zal de bijeenkomst eind deze week sluiten. Of er ook deelnemers onder de slachtoffers zijn, is nog niet bekend.

Door een ongeluk in de metro van de Valencia vielen vorig jaar september 35 gewonden. Bij dat ongeval waren drie metrotoestellen betrokken.

(Bron: ANP/AFP)

 

Meer over dit onderwerp

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief