Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Stacy Lemmens begraven in Luik

3 jul 06

In Luik is maandag de begrafenis geweest van Stacy Lemmens. Het zevenjarig meisje werd vorige week na een zoektocht van ruim twee weken gewurgd aangetroffen in een rioolput.

De uitvaartdienst werd gehouden in de kerk Sint-Foy in Luik en werd rechtstreeks uitgezonden door de Vlaamse zender VRT. De dienst werd bijgewoond door onder anderen de Waalse minister-president Elio Di Rupo. Buiten de kerk stond een grote mensenmenigte. Ze konden de ceremonie volgen op een groot scherm. Na de kerkdienst brachten motorrijders de kist naar het kerkhof.

De kerk staat op 200 meter van het café Aux Armuriers waar Stacy en haar eveneens vermoorde stiefzusje Nathalie Mahy (10) voor het laatst zijn gezien. Nathalie, die door de moordenaar ook seksueel is misbruikt, is zaterdag in Luik begraven.

De moord op Stacy en Nathalie heeft tot grote beroering geleid in België. Vorige week werd het voorarrest van de enige verdachte die is opgepakt voor de zaak, Abdallah A., met anderhalve maand verlengd. Abdallah gaf zich drie dagen na de verdwijningen vrijwillig aan bij de politie.

Christelle Bertho, de vriendin van Abdallah, heeft aan de kranten van de groep Sud Presse verklaard dat zij hem kaalschoor vóór de braderij, waar Stacy en Nathalie verdwenen in de nacht van 9 op 10 juni.

Het parket van Luik motiveerde het aanhoudingsbevel tegen Abdallah in het bijzonder met het feit dat de man van uiterlijk veranderde door zich kaal te scheren na de verdwijning van de twee meisjes en voor zijn arrestatie. "Ik heb hem altijd gekend met een kaalgeschoren hoofd. Het is absurd te zeggen dat hij zijn haar afschoor na de verdwijning. Ik schoor zijn haren af vooraleer we naar de braderij vertrokken", aldus Bertho.

Bertho, die serveerster was in Aux Armuriers de avond van de verdwijningen, zegt dat ze Abdallah in het café zag, maar dat ze "hem niet de hele avond in de gaten hield".

(Bron: ANP/BELGA)

 

Meer over dit onderwerp

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief