Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Taxichauffeurs bezetten kantoor TCA

6 jul 06

Ongeveer honderd taxichauffeurs hebben donderdag om 15.00 uur het kantoor van de Taxi Centrale Amsterdam (TCA) aan het Wisseloordplein in Amsterdam-Zuidoost bezet. Dat heeft woordvoerder Theo Oosterman van een nieuw opgericht actiecomité gezegd.

Zij zijn het niet eens met de uitspraak van de Ondernemingskamer, die bepaalde dat het driekoppige bestuur met onmiddellijke ingang het veld moet ruimen.

Met de bezetting wilden zij een gesprek afdwingen met de registeraccountant Pim Küh, die als interim-bestuurder is benoemd. De groep wilde onder meer de toezegging dat TCA blijft bestaan. De nieuwe bewindvoerder is daarop naar het kantoor gekomen.

Ook Grijpink woonde het gesprek met Küh bij. Na afloop noemde hij op een persconferentie de interim-bestuurder een "wel aimabele man die zijn best zal doen het bedrijf zo goed mogelijk overeind te houden". De bewindvoerder zei dat het voortbestaan van TCA wel "de insteek" is, maar deed geen toezeggingen. Grijpink zal naar eigen zeggen de registeraccountant met informatie en advies bijstaan.

Niettemin zeiden de actievoerders, onder aanvoering van woordvoerder Theo Oosterman, Küh "kritisch te zullen volgen". Oosterman zei te hopen dat de 229 dissidente chauffeurs en zij weer tot elkaar zullen komen. Dat zal niet makkelijk worden; de actievoerders noemen de chauffeurs die de procedure bij de Ondernemingskamer zijn begonnen "de oplichters van TCA".

De gemeente Amsterdam gaat met de bewindvoerder om de tafel zitten om de kwaliteit van de taximarkt te verhogen. Met het vorige bestuur had de gemeente al jaren geen contact meer. "We vonden dat de directie geen positieve bijdrage leverde aan het taxibeleid in Amsterdam", aldus een woordvoerder.

Overigens heeft de centrale door alle gebeurtenissen donderdag van circa 14.00 tot 15.15 uur stilgelegen.

(Bron: ANP)

 

Meer over dit onderwerp

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief