Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

BuZa ontkent ontvoering kinderen door ambassade

10 jul 06

Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontkent dat Nederlands ambassadepersoneel in SyriŽ de twee kinderen van Janneke Schoonhoven heeft ontvoerd.

De kinderen verblijven sinds twee weken in de ambassade in Damascus. De vader die de kinderen in 2004 zonder toestemming van de moeder meenam naar zijn geboorteland Syrië, heeft tegen het Radio 1 Journaal gezegd dat zij destijds uit vrije wil met hem zijn meegegaan en dat het ambassadepersoneel Ammar (12) en Sara (10) heeft gekidnapt.

Een woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag heeft dit zondag nadrukkelijk tegengesproken. Dat de kinderen opdoken bij de Nederlandse ambassade in Damascus "was voor de ambassade net zo'n grote verrassing als voor iedereen".

De woordvoerster benadrukte dat de ambassade nog steeds in gesprek is met de vader en de Syrische autoriteiten. "We gaan er nog steeds van uit dat we tot een goede oplossing kunnen komen en dat de kinderen naar Nederland terugkeren. Maar dan wel op een goede, veilige manier."

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief