Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Cohen: onduidelijk wie verantwoordelijk is

11 jul 06

De Amsterdamse burgemeester Job Cohen kan nog niet zeggen wie verantwoordelijk is voor de constructiefouten in het dak van de parkeergarage op het Bos en Lommerplein.

Hij zei dat dinsdagavond op een bijeenkomst met bewoners van het ontruimde plein. "Er zijn nog een boel vragen waar ook ik geen antwoord op weet", zei Cohen na afloop van de besloten bijeenkomst met bewoners tegen de pers. "Ik kan de ongerustheid dan ook niet wegnemen."

Op de vraag of bewoners gevaar hebben gelopen, antwoorde Cohen: "Je weet niet hoe groot het gevaar is, maar godzijdank is er niets gebeurd." Volgens hem is de situatie in elk geval niet verslechterd sinds februari, toen een scheur in de betonconstructie van de garage werd ontdekt.

De bestuurders zullen tot diep in de nacht vergaderen over hoe het verder moet met het Bos en Lommerplein. Cohen zei op de bijeenkomst verder dat de mensen "geweldig ongerust" zijn. "Ik heb nog een keer gezegd dat we het een verschrikkelijke beslissing vonden om te nemen en dat we nadenken over wat op langere termijn moet gebeuren. De mensen tonen aan de ene kant begrip, maar zijn aan de andere kant erg ongerust."

Af en toe lopen de gemoederen bij de bewoners hoog op. De bewoners zijn boos, enkelen verlaten voortijdig de bijeenkomst met de burgemeester. Veel aanwezigen vinden het ongelofelijk dat de burgemeester geen toezeggingen kan doen. Anderen verbazen zich over het feit dat hen niet verteld kan worden hoelang zij uit hun huis moeten. Een man die de bijeenkomst bijwoonde zei: "Ik weet niet hoeveel spullen ik moet pakken. Dit heeft zo geen zin." Een andere man stelde dat de gemeente de bewoners moet uitkopen. "De fout ligt bij het stadsdeel. Zij horen te controleren of het beton aan alle eisen voldoet. Ze nemen hun verantwoording niet."

(Bron: ANP)

 

Meer over dit onderwerp

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief