Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Nieuwe getuige kan betrokkenheid Holleeder bevestigen

17 jul 06

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in de zaak tegen de vermeende topcrimineel Willem Holleeder een nieuwe, belangrijke getuige gevonden. Deze anonieme getuige, aangeduid als D., kan verklaren over de persoonlijke betrokkenheid van Holleeder bij levensdeli

Een woordvoerder van het landelijk parket bevestigde maandag een bericht van die strekking in het NOS-journaal. Tot nu toe gaf het OM aan dat de hele criminele organisatie rond Holleeder onder meer levensdelicten als doel had.

Als de betrokkenheid van Holleeder zelf bij onder meer liquidaties bewezen kan worden, zal zijn straf hoger uitpakken. Op meervoudige moord staat een levenslange gevangenisstraf. De bende rond de voormalige ontvoerder van wijlen biermagnaat Freddy Heineken, wordt verdacht van afpersing, het witwassen van de opbrengst, mishandeling en bedreiging.

De woordvoerder van het OM kan niets zeggen over de identiteit van de getuige, ook niet of het een man of een vrouw is. Wanneer getuige D. in beeld kwam, wil hij evenmin kwijt. Wel meldt hij dat dit na de eerste pro forma zitting van medio mei was.

Dinsdag is de tweede pro forma zitting in de procedure in Amsterdam. Kernvraag is of Holleeder en zijn zes medeverdachten in voorlopige hechtenis moeten blijven of niet.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief