Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Nog eens tweehonderd Nederlanders willen weg uit Libanon

18 jul 06

Maandag en dinsdag hebben zich nog eens tweehonderd Nederlanders aangemeld bij de Nederlandse ambassade in Beiroet, die weg willen uit Libanon.


Dat heeft een woordvoerder van Buitenlandse Zaken dinsdagavond gezegd. Veel van hen deden dat naar aanleiding van een sms die de ambassade dinsdagochtend uitzond naar Nederlanders in Libanon die bij de diplomatieke dienst bekend zijn.

De ambassade gaat bekijken hoe en wanneer zij kunnen worden vervoerd. Mensen kunnen zich nog steeds aanmelden voor evacuatie. Tot nu toe hebben ongeveer driehonderd Nederlanders het crisisgebied in konvooi verlaten. Het gaat in totaal om zevenhonderd Nederlandse staatsburgers die voor repatriëring in aanmerking komen. De meeste mensen die zijn teruggekeerd, hebben opvang geregeld bij familie of vrienden. Ongeveer zestig geëvacueerden, voornamelijk vrouwen en kinderen, zijn ondergebracht in hotels in de omgeving van Eindhoven.

Zij kunnen woensdag hun intrek nemen in appartementen van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) in Almere. Daar kunnen ze voorlopig twee maanden blijven wonen tot er, met of zonder hulp van de overheid, een defintieve oplossing is gevonden. Het ministerie van Buitenlandse Zaken coördineert de verdere opvang. De Rijksoverheid neemt de kosten van de opvang in Almere voor haar rekening.

(Bron: ANP)

 

Meer over dit onderwerp

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief