Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Rust overheerst bij startpunten Fiets4daagse

25 jul 06

Het bleef dinsdagmorgen rustig op de vier startplaatsen van de Drentse Fiets4daagse. Alleen in Assen meldde zich iemand die niet wist dat het fietsevenement was afgelast.


Om 07.30 en 08.00 uur zouden de 40 en 60 kilometer routes van start zijn gegaan. Normaal gesproken staan er lange rijen bij de aanmelding, maar in de ochtenduren overheerst de stilte. Toch verwacht de organisatie dat veel mensen op eigen gelegenheid gaan fietsen in Drenthe.

De organisatie lastte, in overleg met de GGD, de Fiets4daagse af wegens grote hitte. Bij calamiteiten kan de organisatie niet adequaat handelen, omdat de fietsers door heel Drenthe, een deel van Overijssel en een deel van Duitsland rijden. Nadat vorige week twee deelnemers aan de wandelvierdaagse in Nijmegen waren overleden door de hitte, was het bestuur van de Fiets4daagse op zijn hoede. Een dag voor de start ging de organisatie dan ook over tot afgelasting. Voor het evenement hadden ongeveer 15.000 mensen zich ingeschreven. Zij krijgen hun geld niet terug.

De afgelasting is rustig verlopen. Een persoon heeft donderdag bij de politie aangifte gedaan van oplichting. Hij wilde zijn geld terug na het afzeggen van het evenement. De politie neemt de aangifte niet in behandeling.

De 22e editie van de fietsvierdaagse in Venray ging dinsdagmorgen wel van start. In verband met de verwachte hitte heeft de organisatie daarbij enkele maatregelen genomen. De fietstocht begon vroeger dan aanvankelijk gepland en er zijn extra EHBO'ers ingezet. Daarnaast kregen de deelnemers folders met tips en adviezen.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief