Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Politie Groningen haalt collega terug uit Libanon

25 jul 06

Politie Groningen haalt collega terug

De politie in Groningen heeft actief geholpen bij het terughalen van een gestrande collega uit Libanon.


Dat heeft een woordvoerder van het korps dinsdag laten weten. Politiemedewerker Samir Hijazi was met zijn vrouw en drie kinderen op familiebezoek in Zuid-Libanon toen de beschietingen begonnen.

Wij hebben van onze kant alle mogelijk druk uitgeoefend om onze collega en zijn gezin zo snel mogelijk weg te krijgen, aldus de zegsman. Hijazi en zijn gezin kwamen in het Zuid-Libanese Blida zwaar onder vuur te liggen. Ze zagen zich gedwongen om van schuilkelder naar schuilkelder te trekken, hun auto werd bij een raketaanval compleet vernield.

De politie in Groningen belde ondertussen met ambassades en oefende druk uit op verschillende instanties in Israël en Libanon. "Het probleem was dat het niet mogelijk was naar Beiroet te komen", vertelt de Groningse politie. "Onze steun was daarom vooral mentaal. Zijn telefoontjes waren soms echt een schreeuw om hulp. Daarom hebben we voortdurend contact gehouden."

Pas afgelopen vrijdag, toen Israël de beschieting van de wegen in Zuid-Libanon tijdelijk staakte, slaagde de politiemedewerker erin om met een konvooi van zeven auto's vol met vluchtelingen van Zuid-Libanon naar Beirut te reizen. Daar meldde het gezin zich bij de Nederlandse ambassade. Afgelopen zaterdag keerde het behouden terug.

De familie rust momenteel uit in hun woonplaats Hoogezand. NOVA besteedt dinsdagavond aandacht aan de ontsnapping van het gezin uit het door oorlog geteisterde land.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief