Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Gamers zoeken Campzone weer massaal op

26 jul 06

Liefhebbers van computergames zijn ook dit jaar weer massaal afgekomen op computerkamp Codemasters Campzone in Biddinghuizen.

Organisator Perry van de Wiel van het internationale evenement rekent dit jaar op 2000 bezoekers. Dat zou een record zijn. De hitte is volgens hem geen probleem. " We hebben een dikke airco", aldus Van de Wiel vrijdag.

Campzone staat dit jaar in het teken van de massive multiplayer online-games (mmo's). Dat zijn de nieuwste trends in gameland, waarbij de deelnemers op internet tegen vele andere liefhebbers kunnen spelen. Het computerkamp heeft zelfs twee primeurs op dat gebied: de wereldwijde release van Arch Lord en Lord of the Rings online Shadows of Angmar.

Op de eerste dag van Campzone stond het bezoekersaantal net iets boven de 1800. Dat was vergelijkbaar met de eindstand van vorig jaar. Het evenement duurt elf dagen. De gamers mogen er het hele kamp lang blijven, maar er zijn ook dagkaarten verkrijgbaar. Van de Wiel verwacht de groei vooral aan de kant van de buitenlandse deelnemers. " Wat Nederland betreft, zitten we inmiddels wel aan onze top. Daar zit niet veel winst meer in."

Het jaarlijkse computerkamp heeft al vaker te maken gehad met warm weer. Enkele jaren geleden kostte het nog de nodige moeite om de computers koel te houden, zodat ze door de hitte niet oververhit raakten. Want ondanks een groeiend aantal randactiviteiten, komen de bezoekers van Campzone vooral om games met en tegen elkaar te spelen. Van de Wiel: " En dan moet alles het wel doen. Maar door onze ervaring loopt alles nu goed."

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief