Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Stroomstoring treft Eindhoven

8 aug 06

Tienduizenden huizen in Eindhoven en de directe omgeving hebben maandagavond enkele uren zonder stroom gezeten door een storing in een transformator. Dat liet een woordvoerder van energiebedrijf Essent weten.


De storing in de transformator, die aan de rand van Eindhoven staat, deed zich voor rond 21.15 uur. Hierdoor zaten 21.000 mensen in Eindhoven zonder stroom. Het ging om de stadsdelen Woensel-Noord en Woensel-Zuid.

Volgens een woordvoerder van de politie waren ook geheel Geldrop en delen van Nuenen en Heeze verstoken van elektriciteit. In totaal zouden ongeveer 34.000 mensen zijn getroffen door de storing. Rond 23.30 uur waren alle gebieden volgens Essent weer op het stroomnet aangesloten.

Ook twee ziekenhuizen, het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven en het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop werden getroffen. Volgens de politiewoordvoerder schakelden de instellingen over op hun noodstroomvoorzieningen. De politie zette extra agenten in om op de veiligheid in het getroffen gebied toe te zien. Volgens de woordvoerder bleef het tijdens de stroomonderbreking rustig.

De stroom in Eindhoven wordt geleverd door energiebedrijf NRE maar dit netwerk wordt gevoed door Essent. 'De storing heeft zich in onze transformator voorgedaan', aldus de woordvoerder van Essent. Het gaat om een transformator van een verdeelstation aan de Daalakkersweg in Eindhoven-Oost.

De oorzaak van de storing was maandagavond nog niet duidelijk. Het is de tweede grote stroomstoring binnen enkele dagen tijd. Door een explosie zaterdagmiddag in een verdeelstation van energiebedrijf Eneco in Middelharnis zaten afgelopen weekeinde ruim 20.000 huishoudens op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee vele uren zondeer elektriciteit.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief