Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Donner: vliegtuigincident lijkt geen terrorisme

24 aug 06

Het ziet er naar uit dat het incident rond het vliegtuig dat woensdag moest terugkeren naar Schiphol, niets met terrorisme te maken heeft. Dat zei minister Piet Hein Donner van Justitie donderdag.

Wat er wel aan de hand is geweest, wilde hij nog niet zeggen. Later op de middag geeft het Openbaar Ministerie (OM) een persconferentie. "Tot dusverre bestaat nog niet het beeld dat dit terreurgerelateerd is", aldus Donner.

De marechaussee op Schiphol hield woensdag twaalf passagiers van het toestel van Northwest Airlines aan. De twaalf zijn in verzekering gesteld om hen te ondervragen. Het OM is daar volgens de bewindsman nog mee bezig. Donner is tevreden over de procedure die is gevolgd nadat de piloot op basis van informatie van het cabinepersoneel besloot terug te keren. Twee F-16's hebben het toestel vervolgens terug naar Schiphol begeleid. De minister van Justitie kan de gevechtsvliegtuigen in zulke situaties in het uiterste geval toestemming geven zonodig te schieten. Die procedure is woensdag echter niet aan de orde geweest, benadrukte Donner.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief