Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Politie ontdekt 'Russische Dutroux'

6 mei 04

Na België kent ook Rusland nu een Dutroux-achtig schandaal.

In de stad Skopin heeft een 53-jarige fabrieksarbeider 3,5 jaar lang twee meisjes in zijn kelder gevangen gehouden. De twee werden dinsdag voor het oog van de camera bevrijd.

De Russische meisjes, inmiddels 17 en 21 jaar oud, werden seksueel misbruikt en mishandeld. Het oudste meisje kreeg twee zoontjes tijdens haar gevangenschap. Zij is op dit moment opnieuw acht maanden zwanger van de man.

Weeshuis
De jongetjes, die in 2001 en 2003 werden geboren, zouden door de dader voor de deur van het plaatselijke weeshuis zijn achtergelaten. Het is niet duidelijk waar de kinderen op dit moment verblijven.

De twee meisjes, Jelena en Jekaterina, werden op 2 oktober 2000 door de man ontvoerd. Hij gaf zich uit als taxichauffeur, en pikte de meisjes op bij een discotheek. Vermoed wordt dat hij de meisjes daarna drogeerde. Hij sloot ze vervolgens op in een kelder onder zijn garage.

De politie begon een groot onderzoek, maar, na enkele maanden zonder enig spoor in de richting van de meisjes, werd aangenomen dat de meisjes dood waren.

Briefje
Sinds afgelopen herfst nam de man de meisjes een enkele keer mee voor een avondwandeling. Eén van de meisjes zag kans een voorbijganger een briefje in de hand te drukken met gegevens over hun verblijfplaats. De passant ging met de informatie naar de politie.

De fabrieksarbeider had een goede reputatie in zijn omgeving. Zijn familie had geen enkel idee wat er zich afspeelde in de kelder van de dader. Volgens een buurman is het een rustige man. "We hoorden nooit wat. We zagen hem enkel thuiskomen en weer weggaan."

De meisjes zijn terug bij hun familie na een grondig onderzoek in het ziekenhuis. De man is inmiddels gearresteerd. De politie is nu nog op zoek naar een 29-jarige vrouw die ervan verdacht wordt te hebben geholpen bij de ontvoering.

(Bron: NOS-nieuws)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief