Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Lading Martens 7 in Moerdijk verwerkt

28 sep 06

De chemische stoffen aan boord van de het schip Martens 7 worden bij de Afvalstoffenterminal Moerdijk (ATM) verwerkt. Dat heeft de provincie Noord-Brabant donderdagavond laten weten.

Het schip ligt sinds donderdag niet meer aan de ketting. Volgens de provincie bestaat de lading van het binnenschip uit olie en water, die tientallen chemicaliën bevat. Deze vormen aan boord van de Martens 7 volgens de provincie niet een direct gevaar voor de volksgezondheid.

Het binnenschip Martens 7 lag sinds vrijdag 15 september aan de ketting in de haven van Moerdijk. Het schip werd vastgelegd nadat bemanningsleden onwel waren geworden. Verschillende politieke partijen maakten zich zorgen over de lading van het schip. Volgens de provincie blijkt uit onderzoek dat het overgrote deel van de chemicaliën zonder risico's en hinder verwerkt kan worden.

Een gedeelte van de lading kan volgens de provincie wel stank veroorzaken. Om dat te ondervangen wordt een gedeelte in een gesloten systeem verwerkt. ATM bouwt dit systeem op dit moment. De provincie verwacht dat ATM hier in de loop van oktober mee klaar is en dat dan de lading kan worden verwerkt.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief