Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Ex-TCA-top gaat in cassatie tegen uitspraak Ondernemingskamer

11 okt 06

De onlangs ontslagen top van de taxicentrale TCA in Amsterdam, directeur Dick Grijpink en de bestuurders Bub van Gelderen en Hans Janmaat, gaat in cassatie tegen het vonnis van de Ondernemingskamer van het Gerechtshof in Amsterdam.


Op last van de Ondernemingskamer werden de drie bestuurders in juli van dit jaar met onmiddellijke ingang uit hun functie gezet omdat zij financieel wanbeleid hadden gevoerd. Vandaag was de laatst mogelijke dag om in cassatie te gaan.

De huidige directeur van de TCA Bas Vos, die per 1 oktober in dienst is, zegt verbaasd te zijn dat de afgezette directie in cassatie is gegaan. "Vlak na de uitspraak zei de heer Grijpink nog dat hij geen geld had voor hoger beroep, maar dat geld heeft hij kennelijk nu toch ergens gevonden." Vos, die pas als nieuwe directeur werd benaderd na de uitspraak van de Ondernemingsraad, zegt de uitspraak van de rechter met vertrouwen tegemoet te zien.

Gevraagd naar de reden voor cassatie zegt oud-directeur Dick Grijpink: "Het zal u niet verbazen dat ik het niet eens ben met de uitspraak van de Ondernemingskamer, die heeft het niveau van borrelpraat." Volgens Grijpink heeft de huidige bewindvoeder Küh bevestigd dat er veel minder geld is verdwenen dan de onderzoekers van de Ondernemingskamer beweren. "Ik kan me niet anders voorstellen dan dat de Hoge Raad het vonnis zal vernietigen."

Kees Meester, die namens 229 taxichauffeurs bij de Amsterdamse Ondernemingskamer het verzoek indiende om de TCA-top te laten vertrekken, reageert verontwaardigd. "Wat bezielt dat soort mensen? De ex-bestuurders willen terug omdat ze hun zakken verder willen vullen." Over de uitkomst van het nieuwe proces is hij overtuigd: "Wij gaan natuurlijk winnen. Onderzoekers van de Ondernemingskamer hebben eerder duidelijk vastgesteld dat er veel geld van de taxicentrale is verdwenen."

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief