Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Vliegtuigje crasht in flat in New York

11 okt 06

Een vliegtuigje is woensdag in een torengebouw in New York gecrasht. Waarschijnlijk gaat het om een ongeluk en niet om een terroristische aanslag.

Bij het incident zijn zeker twee doden gevallen. Dat bevestigde de politie, meldde de Amerikaanse nieuwszender CNN.

Het vliegtuigje vloog in het Belaire-complex, dat circa vijftig verdiepingen telt. Het toestel trof enkele etages iets boven het midden van de flat in Manhattan aan de East River. In enkele appartementen van het gebouw brak een zware brand uit. De brandweer ontruimde het gebouw en bluste de brand.

De Amerikaanse federale recherche FBI heeft geen aanwijzingen dat de vliegtuigcrash een terroristische aanslag betreft, zei een woordvoerder van de dienst. Een zegsman van het Witte Huis wilde niets uitsluiten, maar zei dat het waarschijnlijk om een ongeluk gaat. Mogelijk speelde een rol dat het mistig was in Manhattan.

De Amerikaanse luchtverdedigingsinstelling NORAD besloot desondanks uit voorzorg om boven enkele grote steden gevechtsvliegtuigen te laten patrouilleren. Om welke steden het gaat was niet duidelijk.

De Amerikaanse aandelenbeurzen werden woensdag aan het eind van de handelssessie opgeschrikt door de crash. De koersen doken daarop direct dieper in het rood. Later herstelde de beurs zich.

Op 11 september 2001 vlogen twee gekaapte passagierstoestellen de Twin Towers in Manhattan binnen, de twee hoogste gebouwen van de stad die na enige tijd instortten. Bij deze terroristische aanslag kwamen duizenden mensen om het leven.

(Bron: ANP)

 

Meer over dit onderwerp

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief