Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Sociale dienst Zeist weer open

13 okt 06

Een week na de bloedige steekpartij gaat de sociale dienst in Zeist maandagmorgen weer open voor publiek.


Extra beveiligingspersoneel, detectiepoortjes bij de entree en meer personeel in de publieksruimte moeten het veiligheidsgevoel voor medewerkers en bezoekers vergroten.

De cliënten van de dienst krijgen een brief waarin staat wat er gebeurd is en welke maatregelen in het Werkplein, het gebouw waarin de dienst en het CWI zijn gehuisvest, worden genomen.

Maandagmiddag belaagde een man drie medewerkers met een slagersmes. De 21-jarige dader van de steekpartij blijft voorlopig nog vastzitten, zo bepaalde de rechter-commissaris donderdag. Hij heeft bekend.

De twee slachtoffers die nog in het ziekenhuis liggen, gaan stapsgewijs vooruit. Een baliemedewerkster ligt op de intensive care. Het derde slachtoffer mocht direct na behandeling naar huis.

Het Openbaar Ministerie wil niets zeggen over het motief van de dader en het verloop van het onderzoek. De dader is cliënt van de sociale dienst. Volgens kennissen was zijn uitkering al een paar maanden stopgezet en was de man na de dood van zijn moeder afgegleden.

(Bron: AD)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief