Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Minister Kamp: 'geen problemen met lagere plaats op kandidatenlijst'

20 okt 06

VVD-minister Henk Kamp zegt er geen problemen mee te hebben als hij lager op de ranglijst zou hebben gestaan dan de beoogde nieuwkomers Fred Teeven en Arthur Docters van Leeuwen.

Dat zegt de bewindsman zaterdag in NOVA.

"Ikzelf zou het geen probleem hebben gevonden om onder Docters of Teeven te staan. Als je eenmaal in die fractie zit, begint er een nieuwe periode en krijg je kans om je werk goed te doen en naarmate je werk beter doet wordt je meer gewaardeerd en kun je hoger komen de volgende keer."

Het is de eerste keer dat Kamp, nummer drie op de VVD-kandidatenlijst, reageert op de kwestie Docters van Leeuwen. Hij zegt de weigering van Docters van Leeuwen niet goed te kunnen begrijpen.

"Wat mij betreft hadden ze allebei trots mogen zijn op hun plek. Het zijn verschillende types, met allebei veel verstand van justitie, Teeven als crime fighter, Docters als man die het organiseert en doordenkt. Ik had ze allebei graag in de fractie gehad."

Kamp doet de uitspraken in een uitgebreid portret, dat NOVA zaterdagavond uitzendt. Ook uit hij twijfel over de toestand in Afghanistan, die hij "langzaam moeilijker wordend" noemt. Kamp: "Mijn eerste indruk is dat het langzaam moeilijker wordt hier, in voorjaar 2002 toen we begonnen in Afghanistan, waren we optimistischer over de vooruitgang die gerealiseerd zou kunnen worden. Als je het nu overziet; in sommige delen gaat het beter, maar in de provincie Baglan zijn er meer aanslagen dan in het begin. Ook in Uruzgan, daar weet iedereen van, zitten we in een moeilijke periode."

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief