Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Verkiezingsdebat 16 oktober: Het politieke debat

27 okt 06

In een unieke multimediale samenwerking organiseren NOVA, BNR Nieuwsradio en Het Financieele Dagblad een serie van zes debatten met toonaangevende sprekers over thema's die de verkiezingsstrijd dit jaar zullen beheersen.

Maandag 16 oktober


Is na een korte opleving in de periode-Fortuyn de politiek weer net zo gezapig als tijdens de Paarse kabinetten en wat zal de toon tijdens de verkiezingscampage worden? Daarover zal worden gediscussieerd tijdens het eerste gezamenlijke verkiezingsdebat. Andere thema's die aan de orde komen zijn het geringe vertrouwen van de burgers in overheid en politici en de vraag wat het maatschappelijk effect is geweest van het debat over normen en waarden.

Gasten:
Marco Pastors (EénNL), Mirjam Sterk (CDA), Ronald van Raak (lid Eerste Kamer SP, nu 7e op de kandidatenlijst voor Tweede Kamer SP en hij is hoofd wetenschappelijk bureau SP), Joël Voordewind (voorlichter ChristenUnie), Dick Pels (socioloog en publicist) en Mickey Huibregtsen (oud-topman McKinsey en voorzitter van De Publieke Zaak).

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief